De plafondlift is onder te verdelen in twee soorten. Een plafondlift voor 'gebruik onder begeleiding', dus hulp via familie, thuiszorg of mantelzorg. En een plafondlift voor 'zelfstandig gebruik', dus u tilt en verplaatst uzelf. Ook wel wordt gesproken over een 2 of 4 functie plafondmotor. De 2 is voor 'met begeleiding' (2 staat voor hoog/laag) en de 4 voor 'zelfstandig gebruik' (4 staat voor hoog/laag en links/rechts).

Soorten plafondliften

Hieronder zie je twee voorbeelden. Links een plafondlift met begeleiding en rechts voor zelfstandig gebruik.

                      plafondlift met begeleiding                                                    plafondlift zelfstandig

Het verschil tussen handmatig of zelfstandig zit van binnen

Van buitenaf is eigenlijk geen verschil te zien, beide zien er hetzelfde uit. Het verschil zit van binnen, de plafondmotor voor zelfstandig gebruik heeft naast de electrische hefmotor ook een zogeheten lateraal motor aan boord. Een lateraal motor kan de plafondmotor elektrisch langs de rails laten rollen. Hierdoor kun je jezelf elektrisch langs de rails verplaatsen, en kun jezelf zelfstandig tillen en verplaatsen. De elektrische hefmotor zit natuurlijk in elke plafondmotor, anders zou u er weinig aan hebben. Hieronder ziet u een productvideo van een plafondlift onder begeleiding.

Lichaamsondersteuning voor plafondlift

De lichaamsondersteuning is uiteindelijk doorslaggevend of de plafondmotor ook echt zelfstandig te gebruiken is. Met andere woorden; als u de lichaamsondersteuning niet zelfstandig kunt aanbrengen. Dan zal u ook nooit de plafondlift zelfstandig kunnen gebruiken. De Surehands tilbeugel is de ultieme lichaamsondersteuning om uzelf zelfstandig te tillen en verplaatsen met een plafondlift. Middels een vrijblijvende passing kunt u samen met onze adviseur uitproberen of de tilbeugel ook voor u werkt. Kijk hieronder naar de productvideo van de tilbeugel.

...en nu?

Lees eerst een gebruikersreview van onze klanten.

Of maak vrijblijvend een afspraak met ons, wij zijn er voor u: Direct contact

  • wardell DSC2443-bewerkt
  • wardell DSC2405-bewerkt
  • wardell DSC2385-bewerkt
  • tillift man badkamer
  • tillift man
  • surehands-tilbeugel-2
  • surehands-tilbeugel-1
  • surehands-tilbeugel-3
  • surehands-tilbeugel-4

Twitter

Bel mij terug!

Laat uw gegevens achter in ons contactformulier en we bellen u snel terug!

contact