Tiltechniek in detail


Meer dan 25 jaar geleden is Tiltechniek B.V. opgericht door Valentijn Adam, beter bekend als Tijn Adam. Tijn zag om zich heen dat veel mensen met een beperking ook daadwerkelijk beperkt worden in het behouden van de eigen regie. Hij zag de uitdaging om een oplossing te vinden voor deze doelgroep.

Het lukte hem om te denken in mogelijkheden. Om juist te kijken naar wat binnen de mogelijkheden ligt van een persoon met een beperking en naar de persoonlijke wensen. Met het uiteindelijke doel om geheel zelfstandig of in ieder geval zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen. Waardoor de regie zo lang mogelijk bij de persoon zelf zou komen te liggen. Daarnaast wilde hij ook de fysieke belasting beperken voor alle betrokken zorgverleners, aangezien deze groep ook vaak uit het oog verloren wordt. Ouders en partners die hierdoor ook echt ontlast zouden kunnen worden. Hij ging een mooi samenwerkingsverband aan met Handi-Move in België, die volledig aan kon sluiten op de wensen van Tiltechniek. Kortom Tijn maakte Tiltechniek tot een specialist op het gebied van zelfstandig tillen. Ton heeft de jaren na zijn overname, in 2005, Tiltechniek meer naamsbekendheid gegeven en de producten verder in de markt gezet.

Verbetering en innovatie

Tiltechniek is nog steeds Uniek in het assortiment producten, de Surehands tilbeugel is het paradepaardje wat dat betreft. Vele mensen weten hierdoor Tiltechniek te vinden. Tot op de dag van vandaag bedenken en zieken we in samenwerking met Handi-Move, onze fabrikant, naar mogelijkheden om bestaande producten te verbeteren. Daarnaast zijn wij trots dat het productassortiment regelmatig uitgebreid wordt met nieuwe producten.
Tiltechniek is creatief in het bedenken van specifieke (speciale) oplossingen voor diverse vraagstukken. Saffira zorgt dat alle informatie hierover goed up to date blijft op de website en de social media. We zouden het erg leuk vinden als je ons gaat volgen op Facebook of Instagram.

Persoonlijke benadering

Tiltechniek is inmiddels uitgegroeid tot een mooi enerverend bedrijf met, naast Ton, zeven andere personeelsleden. Waaronder zijn partner Saffira die alles rondom de marketing op zich neemt. Daarnaast Els onze casusregisseur en coördinator offertebeheer nieuwe klanten, Marco onze ergotherapeut en specialist op het gebied van cliëntadvies, Désirée onze officemedewerker en offertebeheer bestaande klanten, Cootje onze schoonmaakspecialist en onze  (service) monteur Henk.

Als team werken we van A tot Z aan het eindresultaat: jou als tevreden klant. Wij halen voldoening uit het feit dat we een aandeel kunnen hebben aan de verbetering van jouw levenskwaliteit. 

Korte lijntjes en informeel, persoonlijk en laagdrempelig contact vinden wij heel daarom heel erg belangrijk. Zo hopen we je vragen snel en adequaat beantwoorden. Désirée is over het algemeen je éérste aanspreekpunt.

Meer dan alleen tilliften

Tiltechniek heeft een groot assortiment met diverse oplossingen, bestaande uit actieve en passieve tilliften.  De Surehands tilbeugel maakt het mogelijk om geheel zelfstandig je transfers te maken. Daarnaast kunnen we ook andere hulpmiddelen leveren zoals glijlakens, tilbanden, tilmatten, een douchebrancard, het douchebad, een zwembadstoeltje. Het uitganspunt is dat er voor elke situatie een oplossing is. Els en Marco helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. 

Service en onderhoud

Onze eigen servicedienst, die bemand wordt door Henk, draagt zorg voor het verhelpen van storingen, uitvoering van onderhoud en (jaarlijkse) inspectie. Het is erg belangrijk dat de veiligheid en betrouwbare werking goed bewaakt wordt, dat kan middels een contract voor jaarlijkse inspectie. Het gaat het nou eenmaal om hulpmiddelen waar je als gebruiker (volledig) afhankelijk van bent.

Contact

We helpen je graag met de juiste oplossing. Neem gerust contact met ons op. 

Vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie? Vraag naar onze verhuurmogelijkheden voor een verrijdbare tillift. Of bekijk onze handige en compacte verrijdbare reislift.

Paardrijden

Hoe kan ik weer paardrijden? Tiltechniek heeft er meerdere oplossingen voor en onze klanten delen ze graag.

Zwemmen

Wilt u werken aan uw conditie in het zwembad? Tiltechniek helpt u veilig in en weer uit het zwembad te komen.

Proberen?

Bel 0416-6508670416-650867 of ga naar ons contactformulier en vraag om een vrijblijvende proefplaatsing.

Video's

Bekijk onze producten in detail en overtuig uzelf van de mogelijkheden die onze producten u bieden.

Klanten

Lees hier de ervaringen van onze klanten en ontdek de meerwaarde van onze oplossingen.