Welke maat tilband is voor mij geschikt?


Tiltechniek stelt veiligheid voorop. Niet alleen in de vorm van een jaarlijks onderhoud op onze plafondliften en verrijdbare tilliften , maar ook in de juiste maatvoering van de tilband of tilmat.

Een onjuiste maat zorgt voor extra kans op decubitus en een potentieel onveilige situatie. Controleer altijd voor gebruik of het tildoek qua maat overeenstemt met de beoogde gebruiker. Bij twijfel kunt u onderstaande tabel raadplegen als richtlijn voor het bepalen van de meest geschikte maat tilband.

Let op: Uitzonderingen op de regel bestaan altijd afhankelijk van de lichaamsbouw van de gebruiker.

Resultaten uit onderzoek bij 110 proefpersonen uit 3 gehandicapteninstellingen en 1 verzorgingshuis, bij kinderen en volwassenen met zowel aangeboren als niet-aangeboren letsels, waarbij de proefpersonen al zittend getild werden met de kortste lus aan de schouders en de langste lus aan de benen. Er werden personen getest met een BMI tussen 15 & 40 (BMI=gewicht/lengte²).

Kies de juiste maat tilband

Of download de tabel in PDF formaat.

Welke maat tilmat heb ik nodig?

Zoek in de linker kolom de lichaamslengte van de gebruiker. Zoek op deze rij het lichaamsgewicht van de gebruiker. De corresponderende kolom toont welke maat voor deze gebruiker geschikt zijn. Het gewicht van de gebruiker speelt in eerste instantie in de keuze een ondergeschikte rol. De tilbanden zijn allemaal getest vanaf 160 kg. De juiste lengte van het tildoek, van de kruin tot aan de stuit, en de breedte van de tilband is van groot belang. Bepaal dat de tilband dekt van kruin naar stuit. De schouders dienen altijd binnen de tilband te vallen.

Voorbeeld:
Iemand met een lengte van 160cm en een gewicht van 40-94KG kiest bij voorkeur een M (Medium).

Contact

Wij helpen u graag met de juiste oplossing. Neem vrijblijvend contact op of bel 0416-650867.

Vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie? Vraag naar onze verhuurmogelijkheden voor een verrijdbare tillift. Of bekijk onze handige en compacte verrijdbare reislift.

Paardrijden

Hoe kan ik weer paardrijden? Tiltechniek heeft er meerdere oplossingen voor en onze klanten delen ze graag.

Zwemmen

Wilt u werken aan uw conditie in het zwembad? Tiltechniek helpt u veilig in en weer uit het zwembad te komen.

Proberen?

Bel 0416-6508670416-650867 of ga naar ons contactformulier en vraag om een vrijblijvende proefplaatsing.

Video's

Bekijk onze producten in detail en overtuig uzelf van de mogelijkheden die onze producten u bieden.

Klanten

Lees hier de ervaringen van onze klanten en ontdek de meerwaarde van onze oplossingen.
Handimove Surehands Tilbeugel

Over Tiltechniek

Tiltechniek is gevestigd in Waalwijk en heeft klanten door het hele land. Tiltechniek levert plafondliften en tilliften voor mensen met een fysieke beperking, maar biedt bovenal maximale zelfstandigheid en een verbetering van uw levenskwaliteit.

Voor standaard producten kunt u op meer plekken terecht. Voor een oplossing die precies voor ú de allerbeste is, heeft u aan Tiltechniek een menselijke partner. Wij leveren op maat en van mens tot mens. Neem gerust de proef op de som en bel of mail ons met uw vragen.

Openingstijden

Ma - Vr: 8:30u - 17:00u
Za, Zo: Gesloten

Contact

Energieweg 12-A
Postbus 334
5140AH Waalwijk
info@tiltechniek.nl
Tel: 0416-650867© Tiltechniek.nl - webdesign door Alseenrodelap.nl