Een mobiele tillift of een plafondlift? Daar begint vaak al de eerste keuze. Wanneer ruimtegebrek de keuze voor een verrijdbare tillift onmogelijk maakt, en gedacht wordt aan een woningaanpassing of uitbreiding daarvan, belandt u vaak van de ene vraag in de andere. Logisch dat u er geen ervaringsdeskundige in bent. Ruimtelijke indeling en technische aspecten behoren waarschijnlijk niet tot uw dagelijkse daginvulling. Toch krijgt u maar één kans om het in één keer goed te doen.

Tiltechniek Waalwijk heeft wel de kennis in huis om u te helpen. In de afgelopen 20 jaar hebben we vele honderden klanten mogen helpen met het oplossen van dit soort vraagstukken. Gratis en vrijblijvend kan onze adviseur met u meedenken over een logische ruimteindeling en de technische mogelijkheden bespreken voor het plaatsen van een plafondlift. Zeker wanneer u volledig zelfstandig met de Surehands tilbeugel uzelf wilt redden, is het bepalen van het juiste railstraject erg belangrijk.

Tilmomenten versus haalbaarheid

Samen met u bepalen we eerst welke tilproblemen er opgelost dienen te worden. We nemen uw dagelijkse dag door en inventariseren de tilmomenten. De voordelen van een plafondlift ten opzichte van een mobiele tillift zijn overduidelijk. Echter de grotere investering kan uiteindelijk toch een struikelblok vormen. Daarom adviseren we u het tot het strikt noodzakelijke te beperken.

Bij veel aanvragen voor plafondliften, of tilsystemen, gaat het om transfers van en naar bed, naar rolstoel of toilet. Mogelijk kan een enkele plafondrail boven het bed in combinatie met een (aanwezige) rolstoel of douche/toiletstoel alle tilmomenten oplossen. Eventueel met een tweede tilsysteem in de badkamer. Het is voordeliger en bouwkundig minder ingrijpend dan door de gehele woning naar de gewenste ruimtes een plafondrail aan te brengen. En het oog wil vaak ook wat, het voorkomt plafondrailsen in de overige verkeersruimtes van het huis.

Praktisch uitgangspunt of technisch uitgangspunt?

Voor dat er keuzes gemaakt kunnen worden, is het verstandig het uitgangspunt te bepalen voor het aan elkaar koppelen van de locaties van de tilmomeneten. Zoeken we een 'technische' oplossing of een 'praktijk' oplossing? Wanneer er bijvoorbeeld gebruik gemaakt moet worden van een electrisch kanteljuk is het niet mogelijk een zogeheten 'overpak' oplossing te gebruiken bij een deurdoorgang. In dit geval zoeken we dus een praktijkoplossing en zal de deurdoorgang bouwkundig aangepast moeten worden zodat de plafondrails door de deuropening kan doorlopen. Wanneer de deurdoorgang niet aangepast kan worden, betreft het hier een technisch uitgangspunt voor het zoeken naar de juiste tiloplossing. Hier kunnen we een Tarzan overpak tilsysteem toepassen of gebruik maken van losse tilsystemen in elke ruimte in combinatie met een rol(douche)stoel. U ziet dat externe factoren, zoals het gewenste gebruik van het type tiljuk of tilband, invloed kan hebben op de technische/bouwkundige kant van de benodigde plafondlift in huis. Ook wanneer men gebruik wil maken van de Surehands tilbeugel voor volledig zelfstandig tillen en verplaatsen is een overpaksysteem of draagbare plafondmotor geen optie.

Wie is de baas? De plafondrail of u?

Een ogenschijnlijke makkelijke plafondlift oplossing kan toch in de praktijk tegenvallen. In onderstaand voorbeeld ziet u twee verschillende plafondrailtrajecten voor dezelfde situatie.

           Tekening plafondlift 1

Vanuit de goedkoopst adequate denkwijze kies je automatisch voor het linker railstraject. Een enkele rail, dwars over het bed, altijd het goedkoopst. Maar ook echt adequaat? Voor het juist positioneren van de gebruiker in de rolstoel moet de rolstoel wel precies recht onder de rails te staan. Maar hoe gemakkelijk kun je een electrische rolstoel van de gebruiker precies op die exacte positie manouvreren en ook nog genoeg verzorgings- en transferruimte overhouden? Is het rechter railstraject niet een beter alternatief waarbij een 3e bewegende plafondrails u moet volgen in plaats van anders om. Hier kunt u overal in de ruimte een transfer beginnen en kan de kamerindeling in de toekomst nog prima veranderen zoals tieners dat graag doen.  

Wanneer mezelf informeren?

Keuzes genoeg te maken, sommige beslissingen zijn achteraf corrigeerbaar en sommige ook niet. Daarom is het verstandig eerst uzelf goed te informeren naar de mogelijkheden vooraf. Ook wanneer u eerst een aanbouw gaat plaatsen en misschien in de verre toekomst een plafondlift erin nodig zult hebben. Eventuele noodzakelijke plafondverstevigingen zijn eenvoudiger, goedkoper en esthetischer te plaatsen tijdens de nieuwbouw dan achteraf.

Onze adviseurs helpen u graag bij de te inventariseren keuzes; wie, waar, hoe, hoe vaak en wie is er bijvoorbeeld nog meer in betrokken? Thuiszorg, Focus of misschien een dagopvang of mythylschool, alles heeft z'n invloed zonder u het misschien beseft.

...en nu?

Lees eerst een gebruikersreview van onze klanten.

Of maak vrijblijvend een afspraak met ons, wij zijn er voor u: Direct contact

  • wardell DSC2443-bewerkt
  • wardell DSC2405-bewerkt
  • wardell DSC2385-bewerkt
  • tillift man badkamer
  • tillift man
  • surehands-tilbeugel-2
  • surehands-tilbeugel-1
  • surehands-tilbeugel-3
  • surehands-tilbeugel-4

Bel mij terug!

Laat uw gegevens achter in ons contactformulier en we bellen u snel terug!

contact

Klanten vertellen

Onze gebruikers delen graag hun persoonlijke productervaring met u.

Lees hier uw verhaal

Productvideo's

U wilt graag eerst enkele video's zien van onze producten? Geen probleem.

Bekijk hier onze demonstratie productvideo’s

Maatvoering tilband

Welke maat tilband heb ik nodig? Tiltechniek helpt u graag met een maattabel.

Bekijk hier onze maattabel

Hoeveel weeg ik?

Een persoonlijke, maar soms ook onmogelijke vraag.

Tiltechniek biedt uitkomst

Manuele transfer?

Onderweg toch een transfer uitvoeren? Maak gebruik van onze manuele transferhulpmiddelen.

Bekijk hier onze veiligheidsbanden

Praktische oplossingen voor uw persoonlijke situatie

Vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie? Vraag naar onze verhuurmogelijkheden voor een verrijdbare tillift. Of bekijk onze handige en compacte verrijdbare reislift.

Bekijk onze oplossingen

Paardrijden

Hoe kan ik weer paardrijden? Tiltechniek heeft er meerdere oplossingen voor en onze klanten delen ze graag.

Bekijk de mogelijkheden

Zwemmen

Wilt u werken aan uw conditie in het zwembad? Tiltechniek helpt u veilig in en weer uit het zwembad te komen.

Bekijk de mogelijkheden

Uitproberen?

Bel nu 0416-650867 en vraag naar een vrijblijvende proefplaatsing.

contact

Video's van producten

Bekijk onze producten in detail en overtuig uzelf van de mogelijkheden die onze producten u bieden.

Klik voor alle productvideo's

Gebruikers vertellen

Lees hier de ervaringen van onze klanten en ontdek de meerwaarde van onze oplossingen.

Lees hier alle klantervaringen

Catalogus

In onze catalogus kunt u bladeren door alle producten die wij kunnen leveren. Bij vragen over een product vult u het onderstaande formulier in.

Tiltechniek Waalwijk

Tiltechniek levert plafondliften en tilliften voor mensen met een fysieke beperking. Maar bovenal bieden wij u maximale zelfstandigheid en een verbetering van uw levenskwaliteit. U weet als geen ander hoe het is om op hulp van verzorgenden aangewezen te zijn. En wij weten als geen ander welke oplossingen er zijn om de mogelijkheden die u wèl hebt, optimaal te benutten.

Nieuwsbrief