De heer de Bree uit Sliedrecht

"Er is niet meer de angst dat ik val"

Meneer de Bree steekt van wal met een wonderlijk mooi en intens verhaal. Hij is 81 en heeft al 25 jaar een dwarslaesie........

“Als je een dwarslaesie hebt, kan je niet lopen. En als je niet kan lopen dan circuleert het bloed en de lymfeklieren niet naar behoren zoals bij iemand die loopt. 's Nachts leg ik m'n voeten omhoog en dan kan het vocht teruglopen maar overdag staat er een grote druk op m'n onderbenen en voeten. Bij het minste of geringste stoot ik ze daardoor kapot. En door het vocht genas dat niet meer op den duur. Dit heb ik aan beide voeten gehad, heel erg. Zodanig dat vier maanden geleden de dokter aangaf 'dit is niet meer te genezen, we zullen ze moeten amputeren'.”

En zo gebeurde het. En op aandringen van de man van de WMO kwam er een Surehands tilbeugel aan een tillift, aan het plafond in de badkamer, zodat meneer de Bree van de rolstoel naar toilet kon.

Dit is echt een uitkomst, joh!

“Het leven is er een stuk gemakkelijker op geworden. Er is niet meer de angst dat ik ernaast ga zitten of val. Want tja, als ik een heup breek dan is het gedaan en is er geen andere optie meer dan een verzorgingstehuis.
Alles doe ik zelf. Maar dat moet ook. Ik loop voor de troepen uit, zoals ze dat zeggen. Want ik ben 81 en dan is het toch nodig om alles zoveel mogelijk zelf te blijven doen. Dit is echt een uitkomst, joh!

Wat voor specialisten ik wel allemaal niet aan mijn bed heb gehad! Maar ik klaag niet. Ik ben er zelfs beter aan toe nu dan eerst. Ik ben zelfs weer gaan autorijden, wat ik eerst niet durfde. Je kan er niet uit als er iets gebeurt, maar ja, dat kon ik eerst ook niet. Je neemt risico's en daarom is het leven nu een stuk gemakkelijker.

In de supermarkt kijken mensen besmuikt naar links of rechts als ze zien dat ik geen voeten heb. Ze  durven niks te zeggen. Tot een klein meisje of zo het hardop door de winkel roept. En dan weet de moeder niet waar ze het moet zoeken. Ik lach ze vriendelijk toe en vind het allemaal prachtig.

Man, je bent een techneut, iemand die denkt in schroefjes en moertjes

Binnenkort krijg ik een soort beenkappen voor om mijn onderbenen, waar schoenen aanzitten. Daar zit niks in, maar dan ziet het er weer allemaal netjes uit.

In de medische wereld sta ik bekend als degene die zelf bepaald heeft tot hoever er geamputeerd mocht worden. Door de knie had de dokter besloten. Net boven m'n enkel heb ik hem gezegd en geen centimeter meer. En zo gebeurde het.

Die ene arts bleef het maar hebben over een stomp. Dokter, heb ik hem gezegd, in dit huis wordt dat woord niet gebruikt. Waarom is een onderbeen ineens een stomp als er geen voet meer aanzit?
Maar hij bleef het gewoon over een stomp hebben!
Man, je bent een techneut, denk ik dan, iemand die denkt in schroefjes en moertjes. Maar ja, hij kan er ook niks aan doen, zo heeft hij het geleerd.”

Een tip van een klant voor Tiltechniek 

Meneer de Bree was in eerste instantie ontstemd dat hij gebeld werd door iemand die hij niet kende, met vragen over zijn ervaringen met de tillift, zonder daarover aankondiging vooraf te hebben gehad van Tiltechniek. Dan nam Tiltechniek ter harte als een waardevolle tip ter verbetering van de communicatie met klanten. Naar aanleiding daarvan schreef de heer De Bree ons de volgende email.

“Geachte heer Adam,

Dank voor uw reactie van hedenmorgen.
Meestal hoort men op uitingen - met een ondertoon van kritiek - niets meer.
Gelukkig is dat op mijn berichtgeving van een paar dagen terug niet het geval geweest.
De tillift is voor mij (dwarslaesie-patiënt) een uitkomst!
Mijn ervaringen met het bedrijf en de communicatie met u,  zowel als met de heer Van Berkum;
maar zeker ook met de monteur die de tillift in de badkamer/toilet heeft geïnstalleerd,
getuigen van vakbekwaamheid en betrokkenheid.
Ik kan iedereen die aangewezen kan zijn op het gebruik van bijvoorbeeld een tillift aanbevelen om
contact op te nemen (of te verwijzen naar) uw onderneming in Waalwijk!

Vriendelijke groeten,

H. de Bree
Sliedrecht.”

 
  • woensdag, 13 november 2013

Product bekijken of uitproberen?

Zo op onze site ziet het er natuurlijk prachtig uit. Wij begrijpen heel goed dat je benieuwd bent of het in de praktijk voor jou ook echt werkt. En of het past bij jouw wensen en hetgeen jij nodig hebt. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met ons, dan kunnen we je er alles over vertellen en mag je het ook echt uitproberen.

Klik voor een afspraak