Welke mobiele tillift is de beste keuze voor mij?


Mobiele tilliften zijn er in verschillende soorten en uitvoeringen. We kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet staan. Ze lijken allemaal op elkaar maar zijn toch niet altijd met elkaar te vergelijken. We helpen je graag de verschillen te ontdekken en jouw keuze te vergemakkelijken.

Er zijn eigenlijk twee verschillende hoofdgroepen mobiele tilliften. De actieve tilliften en de passieve tilliften.

Actieve tilliften:

Om een actieve (verrijdbare) tillift te kunnen gebruiken, heb je nog wat kracht en spierspanning nodig in je benen en armen. Actieve tilliften, ook wel sta-liften genoemd, zijn bedoeld om vanuit een zittende positie (van bed, toilet of stoel) tot een staande positie gebracht te worden.

Voordeel van een stalift is dat je bij toiletgang makkelijk de broek kunt laten zakken, de tilband is makkelijk aan te brengen en je onderhoudt de spierkracht die je al hebt enigszins. Maar als je te maken hebt met snelle achteruitgang van spierkracht, dan is het van belang af te wegen of je niet beter meteen een passieve tillift kunt gaan gebruiken. Met een actieve tillift kun je niet van de grond af getild worden en ook niet in één keer van een rolstoel helemaal op bed. Alleen van zit naar zit, bijvoorbeeld uit de rolstoel op de rand van je bed of naar het toilet, zoals je ook op een stoel gaat zitten.
Ook met een passieve tillift overigens kun je soms je broek hangend in de tillift naar beneden doen. Maar alleen als je gebruik maakt van een toiletband. Helaas blijkt meestal de toiletmat niet meer te werken als de actieve tillift ook niet meer veilig is.

Passieve tilliften:

Met een passieve tillift heb je totaal geen kracht nodig om getild te worden en te blijven hangen. Met een passieve tillift kan iemand voor 99% altijd wel getild worden. Verschillende ziektebeelden, een slechte dag, vanuit de rolstoel of vanaf het bed of vanaf de grond na bijvoorbeeld een val.
Verder zijn er bij passieve tilliften nog meer zaken waarover je een keuze kan of moet maken, bijvoorbeeld wel of geen (elektrisch) kanteljuk. Wil je gebruik maken van een tilmat met verstellussen of een tilband met clips? Er bestaat ook een tillift die inklapbaar is als je de lift ook veel buitenshuis of op vakantie of zo wilt gebruiken.

Keuze maken:
De eerste keuze is dus tussen deze twee bovengenoemde tillift groepen. Waarbij eerst bekeken moet worden of je wel op een veilige manier gebruik kunt maken van een sta-lift. Dit kan bijvoorbeeld in overleg met je ergotherapeut of rechtstreeks via ons. Vaak kun je die afweging namelijk ook heel goed zelf maken.

Alternatief plafondlift:

Als de keuze tussen passief en actief is gemaakt en het wordt een passieve lift, dan kun je ook nog kiezen voor een plafondlift. Een mobiele (passieve) tillift heeft als voordeel dat je de lift door het hele huis en ook daarbuiten kunt gebruiken, een plafondlift uiteraard alleen op de plekken waar de rail komt. Daar staat tegenover dat de plafondlift vaak als comfortabeler wordt ervaren en vaak ook sneller werkt. Sommige mensen kunnen zelfs met behulp van een plafondlift en de Surehands tilbeugel zelfstandige transfers maken. Juist deze laatste wens is een belangrijke reden om voor een plafondlift te kiezen.

Uitproberen:
De beste manier om een keuze te maken tussen de verschillende tilliften is het zelf uit te proberen. Tijdens een passing aan huis kun je zelf ervaren hoe een tillift werkt, zelfs een plafondlift is uit te proberen met een vrijstaande opstelling.

Bel ons op 0416-650867 of mail naar aanvragen@tiltechniek.nl

Contact

We helpen je graag met de juiste oplossing. Neem gerust contact met ons op. 

Vakantie

Ga je binnenkort op vakantie? Vraag naar onze verhuurmogelijkheden voor een verrijdbare tillift. Of bekijk onze handige en compacte verrijdbare reislift.

Paardrijden

Hoe kan ik weer paardrijden? Tiltechniek heeft er meerdere oplossingen voor en onze klanten delen ze graag.

Zwemmen

Wil je werken aan je conditie in het zwembad? Tiltechniek helpt je veilig in en weer uit het zwembad te komen.

Proberen?

Bel 0416-6508670416-650867 of ga naar ons contactformulier en vraag om een vrijblijvende proefplaatsing.

Video's

Bekijk onze producten in detail en overtuig jezelf van de mogelijkheden die onze producten u bieden.

Klanten

Lees hier de ervaringen van onze klanten en ontdek de meerwaarde van onze oplossingen.