Welke soorten plafondliften zijn er?


Een plafondliftinstallatie is een combinatie van een hefmotor en (aluminium) plafondrails. Net zoals bij de trein; kan de hefmotor alleen komen waar de plafondrails is geplaatst. Hiervoor zijn er verschillende soorten rails beschikbaar welke we hieronder graag willen bespreken.

Enkelvoudig railsysteem

Dit bestaat uit één of meerdere lengten rechte rail, eventueel uitgebreid met bochten, wissels en/of rotondes. Hiermee kun je transfers uitvoeren over langere trajecten, bijv. vanaf de slaapkamer via de gang naar de badkamer. Enkelvoudige railsystemen worden ook vaak toegepast in ruimten waar eenvoudige tilhandelingen worden uitgevoerd, bijv. uit bed in rolstoel.

X-Y-systeem, of traverse railsysteem

Dit bestaat uit twee vast gemonteerde rails, waartussen een beweegbare traverse rail wordt geplaatst. In deze beweegbare rail wordt de liftmodule geplaatst.

                 

 

Gecombineerde (gekoppelde) plafondlift

 

Een X-Y-systeem is te koppelen aan een enkelvoudig railsysteem door middel van een speciale koppeling, een 'connector' genaamd.

Daarnaast zijn er voor deze tilsystemen diverse railbochten, wissels en rotonden beschikbaar zodat je alle plekken in een ruimte kunt bereiken.

 

Benodigde investering voor een plafondlift

 

Een logische vraag is natuurlijk; Wat kost een plafondlift? Dat hangt natuurlijk af van de omvang van de installatie. Een XY systeem is vanzelfsprekend duurder dan een een monorail, maar misschien ook praktischer. Wij helpen u graag met het in kaart brengen van uw behoefte en het maken van de juiste keuze, want duurder is niet altijd beter. 

 

 
 
Bron: Isso-kenniskaart

Contact

Wij helpen u graag met de juiste oplossing. Neem vrijblijvend contact op of bel 0416-650867.

Vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie? Vraag naar onze verhuurmogelijkheden voor een verrijdbare tillift. Of bekijk onze handige en compacte verrijdbare reislift.

Paardrijden

Hoe kan ik weer paardrijden? Tiltechniek heeft er meerdere oplossingen voor en onze klanten delen ze graag.

Zwemmen

Wilt u werken aan uw conditie in het zwembad? Tiltechniek helpt u veilig in en weer uit het zwembad te komen.

Proberen?

Bel 0416-6508670416-650867 of ga naar ons contactformulier en vraag om een vrijblijvende proefplaatsing.

Video's

Bekijk onze producten in detail en overtuig uzelf van de mogelijkheden die onze producten u bieden.

Klanten

Lees hier de ervaringen van onze klanten en ontdek de meerwaarde van onze oplossingen.
Handimove Surehands Tilbeugel

Over Tiltechniek

Tiltechniek is gevestigd in Waalwijk en heeft klanten door het hele land. Tiltechniek levert plafondliften en tilliften voor mensen met een fysieke beperking, maar biedt bovenal maximale zelfstandigheid en een verbetering van uw levenskwaliteit.

Voor standaard producten kunt u op meer plekken terecht. Voor een oplossing die precies voor ú de allerbeste is, heeft u aan Tiltechniek een menselijke partner. Wij leveren op maat en van mens tot mens. Neem gerust de proef op de som en bel of mail ons met uw vragen.

Openingstijden

Ma - Vr: 8:30u - 17:00u
Za, Zo: Gesloten

Contact

Energieweg 12-A
Postbus 334
5140AH Waalwijk
info@tiltechniek.nl
Tel: 0416-650867© Tiltechniek.nl - webdesign door Alseenrodelap.nl