Mevrouw van der Kamp uit Gorssel

“Count your blessings”

“Dat krijg je nooit voor elkaar” kreeg mevrouw Van der Kamp meerdere malen te horen. Maar die houding is niet aan haar besteed, verlamde benen of niet. Eind april is ze dolgelukkig en aanstekelijk enthousiast over alle mogelijkheden die een plafondlift met Surehands tilbeugel haar hebben gebracht. 'Ik zit fluitend onder de douche 's ochtends want ik hoef al die inspanning niet meer te verrichten........

Ik droeg mijn lichaam met m'n armen. Van uit de rolstoel in de gang, via de badrand, schuivend stukje voor stukje richting het douchekrukje en dezelfde weg weer terug. En altijd alle privé dingen met de deur open omdat de rolstoel in de weg stond.”

Met haar optimisme en doorzettingsvermogen kreeg mevrouw Van der Kamp het allemaal voor elkaar. Een nieuwe doorgang van haar slaapkamer naar de badkamer, het bad eruit, een nieuwe douche, een zwevend toilet, een aangepaste wastafel en de twee ruimtes verenigd door een plafondtillift met Surehands tilbeugel. Haar privé ruimtes zijn weer van haar alleen. Vanuit haar bed transporteert de plafondtillift haar door twee schuifdeuren rechtdoor naar de wc, linksaf naar de douche en rechtsaf naar de wastafel. “U wilt niet weten hoe ik dat eerst deed”, zegt ze nuchter.

Toen ze de website van Tiltechniek vond op internet wist ze gelijk 'dit is het' en ze zocht niet verder. Verkoopadviseur Johan Thijssen 'was geweldig. Hij is zeer kundig met een geweldig inzicht in het ziektebeeld en oprecht betrokken. Hij belde zelfs voor me naar de gemeente om te zeggen dat als er iemand in aanmerking komt voor een WMO budget, ik het was.”

Men heeft haar gelabeld met het ziektebeeld 'multiple sclerose', maar zelf heeft ze sterk het idee dat de verlamming van haar onderlichaam veroorzaakt is door een beet van een teek 18 jaar geleden. Het sloop erin, en toen op gegeven moment haar voet van het gaspedaal gleed terwijl ze op de A1 reed, wist ze dat het zo niet langer ging.  Maar wat het ook is, dat de functies van haar lichaam langzaam maar zeker verlamt,  “ik kan nu weer op z'n minst 10 jaar vooruit met alle aanpassingen”.

“Meid, hoe is het mogelijk, je bent zo vrolijk!” krijgt ze weleens te horen ….

  • dinsdag, 25 september 2012

Product bekijken of uitproberen?

Zo op onze site ziet het er natuurlijk prachtig uit. Wij begrijpen heel goed dat je benieuwd bent of het in de praktijk voor jou ook echt werkt. En of het past bij jouw wensen en hetgeen jij nodig hebt. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met ons, dan kunnen we je er alles over vertellen en mag je het ook echt uitproberen.

Klik voor een afspraak