Mevrouw Domburg uit Limmen

"Tilbeugel stimuleert zelfredzaamheid"

“We moeten het niet zoeken in revalidatie maar in hulpmiddelen.” Dit was het advies van het revalidatiecentrum vorig jaar aan de familie Domburg uit Limmen. Mevrouw Domburg heeft ms en het was tijd voor een volgende stap en dat hield in, een elektrische rolstoel en een plafondtillift met Surehands Tilbeugel.......

Het bevalt goed, vertelt meneer Domburg. 'De ene keer lukt het haar beter dan de andere om ermee te werken, ze heeft soms een klein beetje hulp nodig, maar het systeem is goed in bediening. Zelfs onze jongste dochter (12) heeft haar van de week kunnen helpen om op het toilet te komen. En voor mij is het een uitkomst.” Hij had vorig jaar zelf last van een nekhernia en de transfers van zijn vrouw werden steeds inspannender voor beiden.

Als je het zelf doen niet traint, verlies je kracht en eigenwaarde..

In het revalidatiecentrum is mevrouw Domburg ook wel eens verplaatst met een tildoek, dus ze kunnen tildoek en tilbeugel goed met elkaar vergelijken. “Het nadeel van een tildoek is, dat wat ze zelf kan doen, haar zelfredzaamheid, ontneem je haar gewoon. Je bent echt overgeleverd aan een ander. Als je het niet traint, het zelf doen, verlies je een stukje eigen kracht en creativiteit en eigenwaarde.” Daarom bevalt de tilbeugel hen dus erg goed.

Over het contact met Tiltechniek niks dan positiefs. “Vriendelijk, maar ook, en dat is net zo belangrijk, menswaardig. Je bent geen patiënt maar gewoon mens. Ja, menselijk. “

  • woensdag, 25 september 2013

Product bekijken of uitproberen?

Zo op onze site ziet het er natuurlijk prachtig uit. Wij begrijpen heel goed dat je benieuwd bent of het in de praktijk voor jou ook echt werkt. En of het past bij jouw wensen en hetgeen jij nodig hebt. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met ons, dan kunnen we je er alles over vertellen en mag je het ook echt uitproberen.

Klik voor een afspraak