Mevrouw De Jonge uit Scheerwolde

"Ik heb weer meer grip op mijn leven!"

In 2000 is bij mij de diagnose MS gesteld. Ik heb de primaire vorm, dit betekent dat ik steeds iets inlever, inmiddels ben ik volledig afhankelijk van een rolstoel.

Begin dit jaar is de plafondlift met de Surehands tilbeugel in mijn badkamer en slaapkamer geplaatst. Natuurlijk is het wennen, in je slaapkamer en badkamer, ook voor mijn partner......

Nu (een maand later), weten we niet beter. Je accepteert dat, de voordelen zijn groter.

De plafondlift kwam voor mij op het goede moment, ik heb qua gezondheid ingeleverd. Ik werd steeds afhankelijker van anderen, mijn partner hielp mij inmiddels in en uit het bed en de rolstoel. Dat werd voor hem fysiek merkbaar, middels rugklachten. Door de plafondlift met de Surehands tilbeugel krijg ik meer zelfstandigheid en ik ontlast mijn partner en mijn verpleegkundige hulp.

 

Ik kon mezelf na één week, binnen 5 minuten vanuit bed – in mijn rolstoel tillen. Mijn verpleegkundige hulp helpt me, om steeds meer zelf te proberen met de tillift. Bijvoorbeeld om zelf mijn kleding te verplaatsen bij toiletgebruik en een oefening om vanaf de grond met de tillift weer omhoog te komen. We blijven oefenen, zo komen we steeds een stapje verder!

 

De MS-verpleegkundige noemt haar een doorzetter. ‘Beter nù handelen, dan afwachten tot je je keuzevrijheid kwijt bent’, vindt mevrouw De Jonge. ‘Je weet dat je met bepaalde hulpmiddelen zelf weer meer grip op je leven krijgt. Ik schaam me er niet voor, het geeft me juist eigenwaarde. En de toekomst …, dat zien we dan wel weer.’

 

Over de samenwerking met Tiltechniek is ze tevreden. De ergotherapeut van de WMO liet haar eerst een glijplank proberen als transferhulpmiddel, maar dat voelde gewoon niet goed.

De Surehands tilbeugel gaf haar wèl echt meerwaarde. De rondingen van de cups bevallen haar perfect, de beugels bij haar benen/billen gleden er eerst weleens af. Dit besprak ze met de adviseur van Tiltechniek, deze heeft daar aanpassingen op gedaan. Mevrouw De Jonge voelde zich serieus genomen en de aanpassingen hebben hun vruchten afgeworpen. 

  • dinsdag, 13 november 2012

Product bekijken of uitproberen?

Op 'papier' ziet het er mooi uit. Maar u bent waarschijnlijk benieuwd of het voor u ook zo werkt. Dat begrijpen we natuurlijk. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak voor een passing of demonstratie.

Klik voor een afspraak

Over Tiltechniek

Tiltechniek is gevestigd in Waalwijk en heeft klanten door het hele land. Tiltechniek levert plafondliften en tilliften voor mensen met een fysieke beperking, maar biedt bovenal maximale zelfstandigheid en een verbetering van uw levenskwaliteit.

Voor standaard producten kunt u op meer plekken terecht. Voor een oplossing die precies voor ú de allerbeste is, heeft u aan Tiltechniek een menselijke partner. Wij leveren op maat en van mens tot mens. Neem gerust de proef op de som en bel of mail ons met uw vragen.

Openingstijden

Ma - Vr: 8:30u - 17:00u
Za, Zo: Gesloten

Contact

Energieweg 12-A
Postbus 334
5140AH Waalwijk
info@tiltechniek.nl
Tel: 0416-650867© Tiltechniek.nl - webdesign door Alseenrodelap.nl