Mevrouw De Jonge uit Scheerwolde

"Ik heb weer meer grip op mijn leven!"

In 2000 is bij mij de diagnose MS gesteld. Ik heb de primaire vorm, dit betekent dat ik steeds iets inlever, inmiddels ben ik volledig afhankelijk van een rolstoel.

Begin dit jaar is de plafondlift met de Surehands tilbeugel in mijn badkamer en slaapkamer geplaatst. Natuurlijk is het wennen, in je slaapkamer en badkamer, ook voor mijn partner......

Nu (een maand later), weten we niet beter. Je accepteert dat, de voordelen zijn groter.

De plafondlift kwam voor mij op het goede moment, ik heb qua gezondheid ingeleverd. Ik werd steeds afhankelijker van anderen, mijn partner hielp mij inmiddels in en uit het bed en de rolstoel. Dat werd voor hem fysiek merkbaar, middels rugklachten. Door de plafondlift met de Surehands tilbeugel krijg ik meer zelfstandigheid en ik ontlast mijn partner en mijn verpleegkundige hulp.

 

Ik kon mezelf na één week, binnen 5 minuten vanuit bed – in mijn rolstoel tillen. Mijn verpleegkundige hulp helpt me, om steeds meer zelf te proberen met de tillift. Bijvoorbeeld om zelf mijn kleding te verplaatsen bij toiletgebruik en een oefening om vanaf de grond met de tillift weer omhoog te komen. We blijven oefenen, zo komen we steeds een stapje verder!

 

De MS-verpleegkundige noemt haar een doorzetter. ‘Beter nù handelen, dan afwachten tot je je keuzevrijheid kwijt bent’, vindt mevrouw De Jonge. ‘Je weet dat je met bepaalde hulpmiddelen zelf weer meer grip op je leven krijgt. Ik schaam me er niet voor, het geeft me juist eigenwaarde. En de toekomst …, dat zien we dan wel weer.’

 

Over de samenwerking met Tiltechniek is ze tevreden. De ergotherapeut van de WMO liet haar eerst een glijplank proberen als transferhulpmiddel, maar dat voelde gewoon niet goed.

De Surehands tilbeugel gaf haar wèl echt meerwaarde. De rondingen van de cups bevallen haar perfect, de beugels bij haar benen/billen gleden er eerst weleens af. Dit besprak ze met de adviseur van Tiltechniek, deze heeft daar aanpassingen op gedaan. Mevrouw De Jonge voelde zich serieus genomen en de aanpassingen hebben hun vruchten afgeworpen. 

  • dinsdag, 13 november 2012

Product bekijken of uitproberen?

Zo op onze site ziet het er natuurlijk prachtig uit. Wij begrijpen heel goed dat je benieuwd bent of het in de praktijk voor jou ook echt werkt. En of het past bij jouw wensen en hetgeen jij nodig hebt. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met ons, dan kunnen we je er alles over vertellen en mag je het ook echt uitproberen.

Klik voor een afspraak