Familie D

"10x per dag zo'n lichamelijk tilmoment sluipt erin"

Haar zoon van 13 is inmiddels zwaarder dan zijzelf, en toch,  in geval van 'hoge nood' tilt ze hem toch nog wel eens zelf op wc. Maar eigenlijk kan dat al lang niet meer en is de plafondtillift een noodzakelijk hulpmiddel. Haar man had ooit een motor ongeluk en heeft van daaruit nog steeds verminderde belastbaarheid van zijn ene schouder........

Ze moet hem niet meer tillen, vindt hij, hij moet leren om tijdig aan te geven wanneer hij naar de wc moet.

Hij had gelijk want het viel haar steeds zwaarder. “Als ik de tillift consequent gebruik is de lichamelijke vermoeidheid echt minder. “, merkt ze op. “Daar sta je niet bij stil, maar 10x per dag zo'n tilmoment sluipt er in.' De moeder van Ruben is een sportief en lichamelijk fit mens, dus lang heeft ze gedacht het allemaal wel zelf te kunnen. Maar dat had dus z'n grenzen.

Haar zoon Ruben heeft de ziekte van Duchenne en voor hem hebben ze al een lift van de begane grond recht omhoog door het plafond zijn slaapkamer in, een gewone rolstoel en een elektrische rolstoel. En nu dan ook een plafondtillift van slaapkamer naar badkamer/toilet, met daaraan een elektrisch kanteljuk en tildoek. 'We rollen hem eerst op zijn zij, dan de tildoek erachter, de doek goed doen en dan langzaam omhoog tillen. Hij geeft zelf wel aanwijzingen maar zijn lichaam is helemaal slap. Als je er eenmaal handigheid in hebt, is het een ideaal systeem.'

  • woensdag, 25 september 2013

Product bekijken of uitproberen?

Op 'papier' ziet het er mooi uit. Maar u bent waarschijnlijk benieuwd of het voor u ook zo werkt. Dat begrijpen we natuurlijk. Maak een gratis en vrijblijvende afspraak voor een passing of demonstratie.

Klik voor een afspraak

Over Tiltechniek

Tiltechniek is gevestigd in Waalwijk en heeft klanten door het hele land. Tiltechniek levert plafondliften en tilliften voor mensen met een fysieke beperking, maar biedt bovenal maximale zelfstandigheid en een verbetering van uw levenskwaliteit.

Voor standaard producten kunt u op meer plekken terecht. Voor een oplossing die precies voor ú de allerbeste is, heeft u aan Tiltechniek een menselijke partner. Wij leveren op maat en van mens tot mens. Neem gerust de proef op de som en bel of mail ons met uw vragen.

Openingstijden

Ma - Vr: 8:30u - 17:00u
Za, Zo: Gesloten

Contact

Energieweg 12-A
Postbus 334
5140AH Waalwijk
info@tiltechniek.nl
Tel: 0416-650867© Tiltechniek.nl - webdesign door Alseenrodelap.nl