Dick Eikenaar uit Maartensdijk

"Niemand nodig om mezelf op te tillen"

Meneer Eikenaar die de spierziekte van Becker heeft, deed altijd alles zelf met behulp van zijn vrouw, maar eigenlijk ging dat allang niet meer.....

Na een ziekenhuisbezoek ging het balletje aan het rollen.
Nu hangen er 2 plafondliften in zijn huis met Surehands tilbeugel. Één voor in de badkamer en één voor onderaan de trap. Samen met Tiltechniek heeft hij een constructie en samenspel van hulpmiddelen bedacht die mooi inspeelt op wat hij nog wel en wat hij niet meer kan. Met overstrekte benen kan hij nog kleine stukjes lopen, maar vanuit zit- of ligstand komt hij onmogelijk nog rechtstandig  omhoog. 'Ik loop als een eend eigenlijk, met m'n knieën bijna op slot'.

Een slim samenspel van hulpmiddelen

Het was nogal een situatie van aanmodderen. Douchen bijvoorbeeld moest staand, maar dat was eigenlijk te vermoeiend. Nu doucht meneer Eikenaar weer zittend op een douchestoeltje want 'dan laat ik de tillift komen en die brengt me van het douchestoeltje naar de verhoogde badrand. Die is zo hoog dat mijn benen bijna recht zijn en vandaar kom ik dan zelf overeind.'

De plafondlift onderaan de trap is voor wanneer hij valt, wat nogal eens gebeurt. Ook dan geldt dat rechtop komen niet tot de mogelijkheden behoort, en al helemaal niet als zijn vrouw er niet is. “En ik ga niet iemand bellen, van 'ik lig op de grond, kan je me komen helpen'. Dat doe ik niet.”
In het geval van een valpartij, kan meneer Eikenaar op de billen door de gang naar de trap schuiven. Daar kan hij zichzelf met de plafondlift in het trapliftstoeltje zetten. Die kan hij dan een stukje laten stijgen, net genoeg om zijn benen weer in bijna gestrekte positie te krijgen zodat hij zich weer kan redden.

Weer een stukje zelfstandigheid

Het lijkt een hele puzzel en meneer Eikenaar is zeer te spreken over hoe Tiltechniek met hem meegedacht heeft. 'Ze willen natuurlijk wel geld verdienen, maar doen het tenminste op een eerlijke manier. Ik heb nu weer een stukje zelfstandigheid. Ik was bang om te vallen als mijn vrouw weg was. En zij gaat nu weer met een gerust hart naar haar werk.'

  • woensdag, 13 november 2013
  • wardell DSC2443-bewerkt
  • wardell DSC2405-bewerkt
  • wardell DSC2385-bewerkt
  • tillift man badkamer
  • tillift man
  • surehands-tilbeugel-2
  • surehands-tilbeugel-1
  • surehands-tilbeugel-3
  • surehands-tilbeugel-4

Twitter

Bel mij terug!

Laat hier uw telefoonnummer achter en we bellen u direct terug!

Terugbelverzoek

Praktische oplossingen voor uw persoonlijke situatie

Vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie? Vraag naar onze verhuurmogelijkheden voor een verrijdbare tillift. Of bekijk onze handige en compacte verrijdbare reislift.

Bekijk onze oplossingen

Paardrijden

Hoe kan ik weer paardrijden? Tiltechniek heeft er meerdere oplossingen voor en onze klanten delen ze graag.

Bekijk de mogelijkheden

Zwemmen

Wilt u werken aan uw conditie in het zwembad? Tiltechniek helpt u veilig in en weer uit het zwembad te komen.

Bekijk de mogelijkheden

Uitproberen?

Bel nu 0416-650867 en vraag naar een vrijblijvende proefplaatsing.

Klik voor een afspraak

Video's van producten

Bekijk onze producten in detail en overtuig uzelf van de mogelijkheden die onze producten u bieden.

Klik voor alle productvideo's

Gebruikers vertellen

Lees hier de ervaringen van onze klanten en ontdek de meerwaarde van onze oplossingen.

Lees hier alle klantervaringen

Catalogus

In onze catalogus kunt u bladeren door alle producten die wij kunnen leveren. Bij vragen over een product vult u het onderstaande formulier in.

Tiltechniek Waalwijk

Tiltechniek levert plafondliften en tilliften voor mensen met een fysieke beperking. Maar bovenal bieden wij u maximale zelfstandigheid en een verbetering van uw levenskwaliteit. U weet als geen ander hoe het is om op hulp van verzorgenden aangewezen te zijn. En wij weten als geen ander welke oplossingen er zijn om de mogelijkheden die u wèl hebt, optimaal te benutten.

Nieuwsbrief