Aandachtspunten aan een verrijdbare tillift


Tilliften of plafondtilliften zijn niet meer weg te denken in de zorg. Het manueel tillen en verplaatsen van iemand die niet kan meewerken, vormt een te grote fysieke belasting van de verzorgers. Maar welke tillift is dan geschikt? Aan welke criteria moet een tillift voldoen? Een standaard tilvoorziening zonder uw behoefte in kaart te hebben gebracht is sowieso niet het juiste antwoord. Als een tillift niet bevalt, maken u en/of uw zorgverleners er uiteindelijk weinig gebruik van.

Ook wanneer u een PGB of WMO aanvraag doet, mogen een aantal aandachtspunten vooraf toch niet uit het oog verloren worden. 

Aandachtspunten aan een verrijdbare tillift

Onderstel
Zorg dat het onderstel van de tillift niet te breed of te hoog is. Je moet overal goed onder kunnen komen en overal makkelijk tussendoor kunnen rijden. Wilt u in het bad getild worden? Dan dient ook het bad dus onderrijdbaar te zijn. Anders is een plafondlift misschien een betere oplossing.

Maximaal tilgewicht - maximale hefsnelheid
In vrijwel alle gevallen zal het maximale tilgewicht van de tillift wel afdoende zijn. Maar hoe verhoudt zich de snelheid van het tillen met het gewicht? Gaat de tillift dan te langzaam, is het raadzaam een tillift met een grotere accucapaciteit te overwegen.

Flexibiliteit in bereik
Is de lift geschikt om ook van de grond af op te tillen? Welke tilbanden passen op de tillift? Kunnen de tilbanden aangepast worden aan de gebruiker? Komt de tillift hoog genoeg boven het bed?

Flexibiliteit in gebruik
Compacte tilliften nemen minder ruimte in dan ‘grotere’ exemplaren. Echter vergewis uzelf of een compacte lift ook net zo praktisch is. Compact betekent minder hoog tillen, terwijl hoogte juist zo belangrijk is voor een praktisch gebruik. Wanneer de maat van het onderstel dan vergeleken wordt, blijken deze vaak de dezelfde ruimte in te nemen. Compact is niet altijd praktischer.

Manoeuvreerbaarheid
Hoe zwaar is het verplaatsen met een tillift? Beoordeel de manoeuvreerbaarheid van de tillift, bij voorkeur als er iemand in zit. Als het rijden met de tillift een probleem is (bijvoorbeeld door vloerbedekking of ruimtegebrek), kan een plafondtilsysteem praktischer zijn.

Opvouwbaarheid en gewicht
Als je een tillift niet dagelijks gebruik, of geregeld moet vervoeren, bijvoorbeeld in weekeinden of voor uw vakantie, kan het praktischer zijn een opvouwbare tillift te kiezen. Deze is gemakkelijk (tijdelijk) te stallen of te vervoeren in de (bestel)auto.

Tiljuk, draagjuk of tilbeugel
Let bij passieve tilliften op het tiljuk of draagjuk. Er bestaan 2-punts, 4-punts en kanteljukken. Elk juk heeft z’n eigen voor- en nadelen. Bekijk deze verschillende draagjukken met een adviseur voor de juiste keuze. Wilt u volledig zelfstandig kunnen tillen, is de Surehands tilbeugel een uitkomst. Deze kan aan een verrijdbare tillift geplaast worden, maar voor volledige zelfstandigheid dient de tilbeugel wel aan een plafondlift geïnstalleerd te worden.

 

Contact

We helpen je graag met de juiste oplossing. Neem gerust contact met ons op. 

Vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie? Vraag naar onze verhuurmogelijkheden voor een verrijdbare tillift. Of bekijk onze handige en compacte verrijdbare reislift.

Paardrijden

Hoe kan ik weer paardrijden? Tiltechniek heeft er meerdere oplossingen voor en onze klanten delen ze graag.

Zwemmen

Wilt u werken aan uw conditie in het zwembad? Tiltechniek helpt u veilig in en weer uit het zwembad te komen.

Proberen?

Bel 0416-6508670416-650867 of ga naar ons contactformulier en vraag om een vrijblijvende proefplaatsing.

Video's

Bekijk onze producten in detail en overtuig uzelf van de mogelijkheden die onze producten u bieden.

Klanten

Lees hier de ervaringen van onze klanten en ontdek de meerwaarde van onze oplossingen.