Tillen van overledenen


Bij de verzorging van een overledene komen veel til- en transferhandelingen voor. Bijvoorbeeld de verplaatsing van bed naar brancard, sectie- of verzorgingstafel of kist. Deze handelingen zijn extra zwaar, omdat een overledene – evenals een comateuze of een bewusteloze cliënt – niet kan meewerken.

De normen voor maximale fysieke belasting worden snel overschreden. Welke oplossingen heeft Tiltechniek om de fysieke belasting te verminderen?

Om het verplaatsen van de overledene van de ene naar de andere horizontale positie te verlichten, kun je transfermateriaal gebruiken.

 • Glijlakens
  Tijdens het afleggen wordt het lichaam meerdere malen gedraaid. Met een glijlaken kun je deze verplaatsingen verlichten. Bed of brancard trolley moeten wel in hoogte verstelbaar zijn en geen uitsteeksels hebben.

 • Lateraal transferbord
  Het lateraal transferbord is een harde kunststof plaat met handsvaten, waarmee je een bruggetje vormt tussen bijvoorbeeld bed en brancard. Je duwt het lichaam over de plank. Idealiter gebruik je hier ook een glijlaken bij.

Loco-119, het lateraal transferbord

 

Als het gebruik van bovenstaand materiaal niet mogelijk is, kun je denken aan een:
 • Verrijdbare tillift of plafondliftsysteem
  Als je een overledene moet optillen en verplaatsen, kun je een verrijdbare tillift of een plafondliftsysteem gebruiken. Aan deze tilvoorziening kun je gebruik maken van een tiljuk met daaraan een brancard, een schepbrancard of een bandenstretcher (zie foto onder).

   

  Tiljuk 2120 met bandenstrecher

   

  Deze oplossingen kunnen ook gebruikt worden voor het in en uit de kist tillen van overledenen in een uitvaartcentrum.

   

  Aanpassen van werkhoogte

  Naast de transfers kan ook de werkhoogte belastend zijn. In hoogte verstelbare verzorgings- en sectietafels kunnen de houdings- of statische belasting verminderen.

   
   

Contact

Wij helpen u graag met de juiste oplossing. Neem vrijblijvend contact op of bel 0416-650867.

Vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie? Vraag naar onze verhuurmogelijkheden voor een verrijdbare tillift. Of bekijk onze handige en compacte verrijdbare reislift.

Paardrijden

Hoe kan ik weer paardrijden? Tiltechniek heeft er meerdere oplossingen voor en onze klanten delen ze graag.

Zwemmen

Wilt u werken aan uw conditie in het zwembad? Tiltechniek helpt u veilig in en weer uit het zwembad te komen.

Proberen?

Bel 0416-6508670416-650867 of ga naar ons contactformulier en vraag om een vrijblijvende proefplaatsing.

Video's

Bekijk onze producten in detail en overtuig uzelf van de mogelijkheden die onze producten u bieden.

Klanten

Lees hier de ervaringen van onze klanten en ontdek de meerwaarde van onze oplossingen.
Handimove Surehands Tilbeugel

Over Tiltechniek

Tiltechniek is gevestigd in Waalwijk en heeft klanten door het hele land. Tiltechniek levert plafondliften en tilliften voor mensen met een fysieke beperking, maar biedt bovenal maximale zelfstandigheid en een verbetering van uw levenskwaliteit.

Voor standaard producten kunt u op meer plekken terecht. Voor een oplossing die precies voor ú de allerbeste is, heeft u aan Tiltechniek een menselijke partner. Wij leveren op maat en van mens tot mens. Neem gerust de proef op de som en bel of mail ons met uw vragen.

Openingstijden

Ma - Vr: 8:30u - 17:00u
Za, Zo: Gesloten

Contact

Energieweg 12-A
Postbus 334
5140AH Waalwijk
info@tiltechniek.nl
Tel: 0416-650867© Tiltechniek.nl - webdesign door Alseenrodelap.nl