Mevrouw N

"De eerste keer weer in bad, gaf ze bijna licht"

Mariëtte Renders is namens en met haar tante heel erg blij met de plafondlift in de badkamer. Nu kan er toch weer gebadderd worden! En wat wordt dat enorm gewaardeerd door deze mevrouw met de leeftijd van 102 jaar! 'Ze geniet er buitensporig van.'.........

Op haar respectabele leeftijd is het een mevrouw die weinig verlangens meer lijkt te hebben én weinig weerstanden tegen hoe de dingen zich voordoen. Maar toen ze niet meer in bad kon en 'afgelapt werd op het toilet' ervoer ze dit echt als 'ver-schrik-ke-lijk'.

Als het voor haar echt zo belangrijk is om in bad te gaan, dan gaan we dat regelen, besloot Mariëtte Renders.'De eerste keer weer in bad, gaf ze bijna licht, zo fijn vond ze het.', vertelt Mariëtte. 'Ik ben zo fris, ik ben zo fris', klonk het. Het gevoel dat de aanschaf van de plafondlift de moeite waard is om te doen, hoe oud iemand ook is, en hoe kort iemand wellicht nog leeft, is dubbel en dwars bevestigd. Mariëtte Renders hoopt dat andere mensen dit zullen lezen en er inspiratie en motivatie uit zullen halen om de investering te doen in zichzelf of hun naaste.

 

De regie is helemaal bij haar

Met een badstoeltje wat aan de plafondlift hangt, wordt mevrouw in bad getild en daar wast ze zich helemaal zelf. 'De regie is helemaal bij haar'. Alleen dat aspect is wellicht al veel waard wanneer iemand volledig van de zorg van anderen afhankelijk is.

Eerst probeerden ze een stoeltje uit voor onder de douche maar dat werkte niet prettig. Toen kwam Mariëtte Renders de plafondlift tegen op de Tiltechniek website. Ze printte de brochure uit en legde aan haar tante uit hoe het werkte en wat het zou doen. Na wat twijfel bij mevrouw over wel of niet verbouwen, trok Mariëtte de stoute schoenen aan en hakte de knoop door. Niet verbouwen. Ze had de indruk dat dit helemaal niet nodig was en ze belde Tiltechniek voor een afspraak.

Verbouwen was niet nodig

Ervaren als ze was met de twijfels en weerstanden van sommige zorgverleners, haalde ze de eerste verantwoordelijke van de zorginstelling bij het gesprek met Tiltechniek erbij. Binnen een week was het geregeld en hing de plafondlift. Verbouwen bleek inderdaad in z'n geheel niet nodig.
'Ik kan alleen maar in superlatieven praten', bemerkt Mariëtte. Ze benoemt Tiltechniek als: 'Ge-wel-dig!, goed georganiseerd, ze komen afspraken na, zijn heel plezierig in de omgang, reageren snel en geen moment had ik het gevoel dat ik geen 'nee' mocht zeggen tegen de aankoop.'

'Eigenlijk apart dat we zo blij zijn als het zo goed loopt. Jammer dat het een uitzondering is, zeker in de zorg.' Mariëtte Renders bemerkt dat ze dit onderwerp verder maar zal laten voor wat het is, want anders zijn we zo uren verder.

Toch wel weer mooi zo, hè, die kleuren van de herfst

Ze is er bovenop blijven zitten toen de plafondlift in gebruik genomen moest gaan worden en heeft zelf de verzorgers begeleid. Tegen elk mogelijk bezwaar wat werd geopperd, zette zij gelijk haar oplossingsgerichte instelling en binnen een dag waren de meeste 'jamaars' creatief omzeilt. Haar tante heeft een huid die zo kwetsbaar is dat het al kapot gaat als je ernaar kijkt, dus wilden ze haar niet onnodig blootstellen aan botsinkjes met de muur of de badrand, hoe licht ook. Ze schreef de uitgevonden procedure op een A4-tje en alle geautoriseerde verzorgers doen mevrouw nu op dezelfde beproefde manier in bad.
Op dit moment is dat nog maar 2x per week, maar Mariette maakt zich hard voor dagelijks. 'Als dat niet lukt, dan ga ik particuliere zorg inkopen.'

Mariëtte Renders ziet hoe haar oude tante in mensen iets bijzonders lijkt aan te raken. 'Mensen gaan voor haar op hun knieën. Ze is een heel tevreden mens. Ze zit eigenlijk de hele dag op de bank maar geniet van elk klein beetje aandacht wat ze krijgt en als ze het niet krijgt is het ook goed. Ze accepteert wat ze niet meer kan en is heel nuchter, oplossingsgericht en ongelooflijk geïnteresseerd in de mensen om haar heen, altijd al geweest. En nu willen mensen op hun beurt iets voor haar doen. Ze is eigenlijk wel klaar met het leven en tegelijk kan ze dan ineens opmerken; 'toch wel weer mooi zo, hè die gekleurde blaadjes van de herfst'.'

  • woensdag, 13 november 2013
  • wardell DSC2443-bewerkt
  • wardell DSC2405-bewerkt
  • wardell DSC2385-bewerkt
  • tillift man badkamer
  • tillift man
  • surehands-tilbeugel-2
  • surehands-tilbeugel-1
  • surehands-tilbeugel-3
  • surehands-tilbeugel-4

Twitter

Bel mij terug!

Laat hier uw telefoonnummer achter en we bellen u direct terug!

Terugbelverzoek

Praktische oplossingen voor uw persoonlijke situatie

Vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie? Vraag naar onze verhuurmogelijkheden voor een verrijdbare tillift. Of bekijk onze handige en compacte verrijdbare reislift.

Bekijk onze oplossingen

Paardrijden

Hoe kan ik weer paardrijden? Tiltechniek heeft er meerdere oplossingen voor en onze klanten delen ze graag.

Bekijk de mogelijkheden

Zwemmen

Wilt u werken aan uw conditie in het zwembad? Tiltechniek helpt u veilig in en weer uit het zwembad te komen.

Bekijk de mogelijkheden

Uitproberen?

Bel nu 0416-650867 en vraag naar een vrijblijvende proefplaatsing.

Klik voor een afspraak

Video's van producten

Bekijk onze producten in detail en overtuig uzelf van de mogelijkheden die onze producten u bieden.

Klik voor alle productvideo's

Gebruikers vertellen

Lees hier de ervaringen van onze klanten en ontdek de meerwaarde van onze oplossingen.

Lees hier alle klantervaringen

Catalogus

In onze catalogus kunt u bladeren door alle producten die wij kunnen leveren. Bij vragen over een product vult u het onderstaande formulier in.

Tiltechniek Waalwijk

Tiltechniek levert plafondliften en tilliften voor mensen met een fysieke beperking. Maar bovenal bieden wij u maximale zelfstandigheid en een verbetering van uw levenskwaliteit. U weet als geen ander hoe het is om op hulp van verzorgenden aangewezen te zijn. En wij weten als geen ander welke oplossingen er zijn om de mogelijkheden die u wèl hebt, optimaal te benutten.

Nieuwsbrief