De geschiedenis van twee generaties Tiltechniek


Valentijn.jpg

Meer dan 25 jaar geleden is Tiltechniek B.V. opgericht door Valentijn Adam, beter bekend als Tijn Adam. Tijn zag om zich heen dat veel mensen met een beperking ook daadwerkelijk beperkt worden in het behouden van de eigen regie. Hij zag de uitdaging om een oplossing te vinden voor deze doelgroep. Het lukte hem om te denken in mogelijkheden. Om juist te kijken naar wat binnen de mogelijkheden ligt van een persoon met een beperking en naar de persoonlijke wensen. Met het uiteindelijke doel om geheel zelfstandig of in ieder geval zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen wonen. Waardoor de regie zo lang mogelijk bij de persoon zelf zou komen te liggen. Daarnaast wilde hij ook de fysieke belasting beperken voor alle betrokken zorgverleners, aangezien deze groep ook vaak uit het oog verloren wordt. Ouders en partners die hierdoor ook echt ontlast zouden kunnen worden. Hij ging een mooi samenwerkingsverband aan met Handi-Move in België, die volledig aan kon sluiten op de wensen van Tiltechniek. Kortom Tijn maakte Tiltechniek tot een specialist op het gebied van zelfstandig tillen. Naast het mooie bedrijf had hij samen met zijn echtgenote Gerda twee kinderen, een dochter en een zoon, Ton.

Ton wist van kleins af aan dat hij, net als zijn vader, later een eigen bedrijf wilde runnen.

Nadat hij ervaring had opgedaan bij diverse werkgevers kwam hij in 1997 als verkoopadviseur bij Tiltechniek werken. De samenwerking tussen vader en zoon verliep goed en samen gaven zij de oplossingen meer bekendheid.

In 2005 heeft Ton Tiltechniek overgenomen en is Tijn samen met Gerda naar Frankrijk verhuisd. Daar runden ze samen een aangepaste en rolstoelvriendelijke vakantiewoning met zwembad. Vol overgave verzorgden zij mooie vakanties voor vele gezinnen.            

                                                                                                                                                                              villauitzicht.JPG                                                                                villaklein.jpg 

Helaas is Tijn veel te vroeg gediagnosticeerd met Alzheimer, waardoor aan dit avontuur een einde is gekomen en Tijn en Gerda verplicht weer naar Nederland moesten verhuizen. Tijn is inmiddels 72 jaar.

Ton heeft de jaren na zijn overname Tiltechniek meer naamsbekendheid gegeven en de producten verder in de markt gezet. Naast zijn bedrijf heeft hij samen met zijn toenmalige partner twee kinderen, twee zonen, die inmiddels ook de wens ontwikkelen om een eigen bedrijf te runnen in de toekomst.

Tiltechniek is nog steeds Uniek in het assortiment producten, de Surehands tilbeugel is het paradepaardje wat dat betreft. Vele mensen weten hierdoor Tiltechniek te vinden.

Tiltechniek is inmiddels uitgegroeid tot een mooi enerverend bedrijf met, naast Ton, zeven andere personeelsleden. Waaronder zijn partner Saffira die alles rondom de marketing op zich neemt. Daarnaast Els onze casusregisseur en coördinator offertebeheer nieuwe klanten, Marco onze ergotherapeut en specialist op het gebied van cliëntadvies, Désirée onze officemedewerker en offertebeheer bestaande klanten, Cootje onze schoonmaakspecialist en onze twee (service) monteurs Henk en Paul.

Ton hoopt dat Tiltechniek zich in de toekomst nog meer en beter kan specialiseren, om zo nog meer mensen met een beperking te kunnen helpen de eigen regie zo lang mogelijk vast te kunnen houden.

Hij is trots op zijn bedrijf, die zijn vader in 1997 is gestart en inmiddels is uitgegroeid tot het mooie bedrijf wat het nu is. Ton hoopt hier nog vele jaren eigenaar van te mogen zijn. Met wie weet in de toekomst drie betrokken generaties.

Tonvrijthof.jpg

 

Contact

Wij helpen u graag met de juiste oplossing. Neem vrijblijvend contact op of bel 0416-650867.

Vakantie

Gaat u binnenkort op vakantie? Vraag naar onze verhuurmogelijkheden voor een verrijdbare tillift. Of bekijk onze handige en compacte verrijdbare reislift.

Paardrijden

Hoe kan ik weer paardrijden? Tiltechniek heeft er meerdere oplossingen voor en onze klanten delen ze graag.

Zwemmen

Wilt u werken aan uw conditie in het zwembad? Tiltechniek helpt u veilig in en weer uit het zwembad te komen.

Proberen?

Bel 0416-6508670416-650867 of ga naar ons contactformulier en vraag om een vrijblijvende proefplaatsing.

Video's

Bekijk onze producten in detail en overtuig uzelf van de mogelijkheden die onze producten u bieden.

Klanten

Lees hier de ervaringen van onze klanten en ontdek de meerwaarde van onze oplossingen.